Tere!

13. juuni 2017

Tuleb tunnistada – olen päris laisk kirjutaja, aga eile täitus Pildiloomaaial Facebookis 2000 sõpra ja mul on selle üle ääretult hea meel ning mõtlesin natuke endast märku anda.

Millega ma olen tegelenud? Eelmise aasta lõpp oli tihe – Muinasjutukalender, raamat, laadad jms. Selle aasta algus oli aga pigem vaikne. See on iga aasta nii – terve november-detsember on sahmimist täis ja jaanuaris tunnen ennast nagu tühjaks pigistatud sidrun. See selleks – nüüd on juba juuni! Suvi on käes ja mulle see väga meeldib. Mõned suuremad ära olnud sündmused kevadest:

21. aprill käisin Tamsalu Gümnaasiumis avatud uste päeval lastele ja lastega joonistamas. Oli tore päev, tutvustasin Pildiloomaaeda ning näitasin, kuidas pildid valmivad.

28. aprill käisin Eesti Huumorimuuseumis Purkus (asub ta Raplamaal) avamas enda karikatuurinäitust. Näitus on avatud suve lõpuni ja sealt leiate minu 27 karikatuuri-koomiksit. Kas nad just minu kõige paremad karikatuurid on – ei oska öelda, jätan teie otsustada, aga kindlasti saab sealt hea ülevaate minu naljapiltide stiilist. Näituse avamisjoogiks sai pakutud Raba pruulikoja toodangut. Üritust toetas Eesti Huumoriliit. Tihtipeale inimesed küsivad, et “Kas tõesti selline asi on olemas – huumoriliit, mis seal tehakse nalja või?” ja ma võin öelda, et jah. Nii ongi.

12. mai käisin Koerus. Toimus seal lastelaager ning ma olin üks külaline. Rääkisime akvarellidega maalimisest, materjalidest, illustratsioonidest. Tutvustasin neile Trullat ja Trallat ja proovisime koos akvarellidega maalida. Oli pikk päev, aga tundus, et kõik jäid lõpus rahule. 🙂

Alates maist hakkasin kaastöid tegema Kuma ristsõnaajakirjadele. Neil on mitmeid erinevaid väljaandeid ning nüüdsest leiab iga kuu mõnest ka minu pilte.

Mingi hetk mais said valmis ka kruuside kujundused Hiiumaal asuvale Pitsu Käsitööpoele. Kokku viis kujundust. Kui satute Hiiumaale, siis käige kindlasti Pitsu käsitööpoest läbi. Lisaks kruusidele, on samade kujundustega seal müügil veel ka külmkapimagnetid ning kaardid! Rohkem infot Pitsu käsitööpoest leiate siit: https://www.facebook.com/Pitsu-K%C3%A4sit%C3%B6%C3%B6pood-181433321902714/?fref=ts

Lisaks Hiiumaale, leiab minu loomingut ka Saaremaalt. Nimelt saatsin mais kuus originaalpilti Mustjala Käsitöösahvrisse. https://www.facebook.com/MustjalaKasitoosahver .

Mai oli üldse tihe. Mingi aeg käis külas Õhtuleht ja tegi minuga intervjuu. Kokkuvõttes tuli see pikem kui ma arvasin ja seda saate lugeda siit: http://www.ohtuleht.ee/808051/pildiloomaaed-eesti-karikaturisti-naljapiltidel-lodiseb-lodismadu-ja-supleb-joetobu?

Lisaks Õhtulehele küsiti ka mõned küsimused Aja Lehe poolt. Selle kohta saab lugeda siit: http://aleht.ee/arhiiv/mai2017/  (Algab leheküljelt seitse).

Juuni alguses panin taaskord pildid üles Taani Kuninga Aeda. Kui sinna satute, siis minge üles müürile ja seal nad ongi. Kokku on seal ligi 30 gicléed aastatest 2012-2017

5. juunil käisin Tallinna Lennujaamas Welcome Cafe’s nende 5. sünnipäeva puhul inimestega joonistamas! Võiks ju arvata, et lennujaama kohvik ja ega seal midagi hubast ei ole, aga vastupidi – tegu on väga toreda kohaga ja sõbralike inimestega!

Lisaks kõigele muule, on mul käsil kolm raamatut. Tegelikult siiski kaks, sest üks sai just valmis. Selle raamatu üle on mul eriti hea meel, autor on Risto Juvanen ja seal sees on 18 värvilist pilti, lisaks veel kaanepilt. Räägib see raamat Herbert Jahunäpust – Kaugekandi kõige vingemast kokast. Loodetavasti jõuab see üsna pea ka poelettidele. Lisaks sellele raamatule, tuleb aga kaks raamatut veel juuni lõpuks valmis saada, mõlemad on lasteraamatud, mustvalged. Seega – tööd jätkub.

Pildiloomaaias läheb üldiselt üsna vaikselt. Et rahvast pisut ergutada, on (vähemalt) juuni lõpuni kõik Pildiloomaaiast ostetud kaup -15%. Seda juhul kui ostusumma ületab 5€. Ostu sooritamisel tuleb kupongi lahtrisse kirjutada “Suvesoodustus” ja ongi kogu kaup soodsam. Soodustus kehtib isegi juba allahinnatud toodetele.

Praegu mingisuguseid suuremaid üritusi mul tulemas ei ole. Üks suur uudis siiski on, aga see on päris tulevikus. Nimelt novembris 2017 tuleb Telliskivi Loomelinnakusse Pildiloomaaia pop-up pood. Ta jääb avatuks kuuks ajaks. Väga palju täpsemalt praegu ei oskagi öelda, aga sain teada, et Pildiloomaaed osutuks üheks valituks. 🙂 Kindlasti annan ma enne seda märku, et mis ja kuidas täpsemalt.

Mis siis veel? Pildiloomaaia kaarte ja magneteid saab lisaks kodulehelt ka Nona poest Telliskivi Loomelinnakust ning kassikaarte saab Kassmaania poest Müürivahe tänavalt.

Ega muud praegu ei olegi. Aitäh toetajatele ja minusse uskujatele!

Tamsalu avatud uste päevadel joonistasin lastega

Karikatuurinäituse avamisel Purkus

Tooted Pildiloomaaias

Karikatuurid raamitult

Koerus lastelaagris joonistamas

Welcome Cafe sünnipäeval joonistamas. Foto autor: Alina Birjuk