Olen maal!

21. juuli 2016

Tere! Olen maal! Siin on suvine, vaikne, unine elu. Olen ennast piparmünditeest suhteliselt ogaraks kaaninud ja värske õhk on kopsud nii puhtaks löönud, et võiksin hinge kinnipidamise maailmameistrivõistlustel võidukalt kuuenda koha saada. Avastasin, et siin on palju kärbseid ja parme. Üks mängis võrkpalli platsil palli ja oli habemega – tegi käredat häält ja nägi räsitud välja. Kallistama ma ei kippunud.

Proovisin siin joonistada. Esimesed kolm pilti pidin paraku raevukalt puruks tõmbama, kiskusin peast juukseid ja krigistasin hambaid – sisseelamine võtab natuke vist aega. Peale muru niitmist tundsin ennast veidi rohkem mehena ja pintslit see päev enam ei puutunud. Küll aga – nokitsesin turvalises parmuvabas toas kodulehekülje kallal ja lisasin sinna üle mõistuse palju gicléesid. Neist natuke lähemalt.

Ma olen viimase viie aasta jooksul väga produktiivne olnud ja valminud on umbes 200+ pisikest akvarellmaali. Kui ma kodus kraamisin ja otsisin, leidsin aga ainult 25 originaalpilti. (Jätame välja loodusmaalid) Paljud on ära kingitud, paljud on ära ostetud, mõned on kusagile kadunud ja vähemalt üks on varastatud. Ma ei tea poolte ostetud piltide saatust, sest nad on ostetud näituselt – pole aimugi, millises riigis minu pilte on, tean, et mõned on Soomes, Rootsis, Austrias, Poolas, Itaalias… Täpsemalt aga ei tea. No ja siis kui kodulehe tegemiseks läks, mõtlesin, et mida pakkuda – mul on nii palju pilte maalitud, aga endal kodus on ainult 25 alles. Tegin küsitluse ja selgus, et päris paljud oleksid nõus endale mõistliku hinna eest soetama ka originaalmaali prindi! Nii sündisid gicléed. Igaüks neist on prinditud kvaliteetsele happevabale akvarellpaberile, tagant käsitsi signeeritud, nummerdatud ja dateeritud. Ma võin öelda, et nad on hirmutavalt sarnased originaaltöödele ja arvan, et väga paljud ei tee üldse originaalil ning prindil vahet. Prindid on soodsamad ja nende kättesaamise aeg on paar tööpäeva! Tallinna inimesed saavad ise kohale tulles veel kiiremini kätte. Sobivad näiteks ideaalselt kingituseks!

Tükk aega tiksus kodulehel 30 gicléed ja mõtlesin, et elu on ilus. Nüüd aga olen otsustanud sisu tihedamini uuendada ja nii oligi – paar päeva tagasi lisasin üle 70 töö juurde! Sellega seoses tegin Facebooki kohe ka pisikese mängu! Kui tahad ka osaleda, siis uuri selle kohta lähemalt
https://www.facebook.com/pildiloomaaed/photos/a.240854059286722.55849.149841278388001/1150325111672941/?type=3&theater

Ja nii see elu siin maal läheb! Täna maalisin jälle – läks juba paremini, ainult kaks tööd rebisin puruks! Nii levinud on arusaam, et kui inimene on kunstnik, maalib ta eksimatult. Mõni ongi selline, aga mina ei ole! Ma ei suuda mõni päev isegi joonlauaga sirget joont teha – täna näiteks. Võib-olla 40 aasta pärast saan ma öelda, et „ma ei eksi oma töid tehes“ aga kahtlen. Ühe maali sain siiski tehtud.

Igatahes on siin hoolimata sääskedest, parmudest, kärbestest väga mõnus. Homme tagasi linna ja tavalisse elurütmi! Allpool mõned pildid vahepealsetest tegemistest.

Uudis veel see, et viisin uusi kaarte Nona lasteasjade poodi Telliskivis ning veel saab neid osta Galerii-G kunstikauplusest!

Lõpuks peale mitut katset valmis selline akvarellmaal

Käisime Aegna saarel

Üritasime teha banana boat’i

Käisin käsitööõllede festivalil kochi aida sisehoovis. Tegin edevalt enda siltidest pilti…

Väike kesksuvine Photoshop…

Vaata lähemalt Facebookist